Редактор: e-mail: кадър Нова телевизия Стараем се помощта да достигне до всички. Разглеждаме

...
Редактор: e-mail: кадър Нова телевизия Стараем се помощта да достигне до всички. Разглеждаме
Коментари Харесай

Сачева обеща: Помощта от 24 лева на ден за пуснатите в неплатен отпуск ще се дава до 10 дни

Редактор: 

e-mail: 

кадър Нова телевизия 

„ Стараем се помощта да доближи до всички. Разглеждаме разнообразни варианти и проблеми ". Това съобщи в студиото на Нова телевизия общественият министър Деница Сачева. Тя изясни какво тъкмо би трябвало да създадат кандидатстващите за помощта от 24 лв. на ден.

Който излиза в неплатен отпуск за интервала на затварянето, оповестено през вчерашния ден, би трябвало да подаде заявление към работодателят си. Той пък би трябвало да предадат тези описи в бюрото по труда. „ Тази помощ е планувана за към 60 дни “, сподели още Сачева. Парите ще бъдат получени от хората в границите на 10 дни. Тя добави, че тази помощ е планувана за към 50 хиляди души, а по нея ще може да се кандидатства от понеделник. Министърът заяви, че 356 хиляди души са наранени от затварянето.

„ Тези 24лв. на ден съставляват скица – 80/0, тъй като те съставляват 80% от минималната работна заплата, а работодателят не взе участие. Тоест всеки шеф има опцията да комбинира разнообразни ограничения. Той би могъл да употребява и схемата 80/20 за част от своя личен състав “, разгласи Сачева.

„ Мярката за гледане на деца до 14г. възраст се отнася за хора, които работят и са в неплатен отпуск и за самонаети лица, които могат да подадат декларация, че към този миг не могат да работят, тъй като би трябвало да гледат детето. Тогава те ще имат право да получат 610лв. Мярката ще важи и за безработни хора, които нямат право на обезщетение от Бюрото по труда “, изясни министър Сачева.

Тя добави, че съществува и мярка за краткосрочна претовареност, която също се отнася до самонаетите лица. Обезщетението там е в размер на 290лв.

Министърът добави, че с работодателите се разискват се два разновидността за компенсиране - или да се изплащат закрепени разноски или сред 15-20% от оборота. „ Оборотът на заведенията от предната година е съвсем 3 милиарда лева, тъй че в случай че го разделим съразмерно на месеци ще бъде доста огромно число. Но съгласно мен сред 15-20% е реален вид ", сподели Сачева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР